Het uitkoken van De Groene Cup

De Groene Cup sterilisator, voor het uitkoken van je menstruatiecupVoordat je de De Groene Cup in gebruik neemt moet de menstruatiecup eerst uitgekookt worden. Kook de menstruatiecup 5 tot 10 minuten uit in water. De meeste vrouwen koken De Groene Cup aan het einde van hun menstruatie ook nog een keer uit, voordat ze de cup weer opbergen. Voor het uitkoken kun je ook gebruik maken van onze handige sterilisator voor in de magnetron (of oven).

Hoe wordt De Groene Cup magnetronsterilisator gebruikt?

Plaats de menstruatiecup in de sterilisator. Vul deze tot +/- de helft met water. Kook 2 tot 3 minuten op 1000 Watt. Deksel niet afsluiten.

Spoelen met schoon water

Goed schoonspoelen met drinkwater is ook een effectieve schoonmaakmethode. Siliconen is een materiaal waar bacteriƫn en ziektekiemen niet of moeilijk aan kunnen hechten en is bovendien hypoallergeen.

Reiniging en onderhoud van de herbruikbare menstruatiecup

Reinig De Groene Cup uitsluitend met water en een milde olievrije zeep. Andere stoffen zoals azijn, olie of chloor kunnen de cup beschadigen en tot irritaties leiden. Het is mogelijk dat de cup na enige tijd een beetje verkleurd, dit is normaal en heeft geen invloed op de werking. De gaatjes net onder de ring van de cup moeten schoongehouden worden, houd de gaatjes hiervoor onder de stromende kraan.

Laat de cup altijd drogen aan de lucht.

Bewaren van De Groene Cup

Aan het einde van de menstruatie kan de menstrutiecup gereinigd worden en opgeborgen in het meegeleverde zijden zakje. Bewaar jouw menstruatiecup niet in een plastic zakje of bakje, waardoor de cup luchtdicht wordt afgesloten!